Friday, 27 January 2012

ULASAN SEMINAR SIMPANAN EMAS PADA 18 JAN 2011 DI HOTEL LEAD VIEW MANJUNG PERAK

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan2 sekalian.. rasanyer lama dh x update blog ni.. kebelakang ni bnyk benda nk buat. terutamanya Seminar simpanan Emas yg diadakan di Hotel Lead View Manjung. Terlebih dahulu saya ingin mengucapan Jutaan terima kasih kepada para peseta yg menjayakan seminat ini. Tidak lupa juga kepada penceramah En Syamsul dan Isteri beliau Pn Norliza yang sudi hadir pada seminar itu. Peserta yang hadir memang tidak dijangkakn, penuh dewan tu, alhamdulilah kepada ilahi...

Ulasan yang saya boleh beri pada seminar tu, Tuan Puan sedia maklum, emas bukan sesuatu yang boleh dicipta atau direka, kenapa emas sebagai 1 simbol kekayaan? dalam dunia industri , emas digunakn untuk lapisan pada pendawai. permintaaan begitu tinggi didunia, selain itu, ianya adalah hiasan bagi wanita didunia ini. Emas tidak boleh dimanipulasikn. Mungkin ramai yg tak terasa darurat seperti negara lain, beli sebiji telur guna timbang untuk sukat duit. tu bermakna duit dh tak bernilai, jadi untuk mengelakan perkara ni berlaku kepada kita, kita disarankan untuk menyimpan emas walaupun seberat 1g.

Kenapa kita tak ubah minda kita untuk membeli emas seperti beli kereta. kita tahu kereta adalah 1 keperluan dan ia juga  liability bukan aset, ia adalah benda yg akan susut nilai. tak rugi kalau kita beli emas seperti beli kereta, kita sedia maklum, emas semakin hari harga semangkin naik, sebagai contoh hari ini kita beli emas dengan harga RM10k, lagi 7 tahun dah jadi RM30k. cuba kita bandingkan dengan kereta, beli dengan harga 30k. dalam masa 7 tahun dh jadi harga 10k.

Sebagai contoh lain, sahabat beliau telah pergi ke makkah mengerjakan haji, beliau tidak membawa cash dri malaysia, beliau hanya bawa bebrapa gram emas dari malaysia. bermakna emas boleh diterima dimana2 sahaja. Anda tidak perlu takut kalau anda mempunyai emas.

Oleh itu, tukar la wang anda kepada emas. kerana ia adalah penyelamat ekonomi. Juga boleh dijadikan sebagai cagaran di mana - mana bank yg terima pajakan ah-rahnu. Jangan salah guna ah-rahhnu.. Kena diperhalusi itu pesan En Shamsul sendiri.

EMAS SEBAGAI PENYELAMAT DUNIA
EMAS SEBAGAI PENYELAMAT AGAMA
EMAS SEBAGAI PENYELAMAT KELUARGASaya sertakan gambar semasa seminar dijalankan.Banner iklan  seminar
Dari kiri :Nazir ( admin ) En Rozaini ,En Shamsul ( Pengarah Urusan ) Pn Norliza ( Pengarah )

SILA LAYARI : www.gcp.com.my
No comments:

Post a Comment